Föreläsningar och författarbesök

Jag är verksam som skönlitterär författare sedan 2018, då jag debuterade med romanen ”Om allt vore annorlunda” (MiMa förlag). I september 2020 släpps uppföljaren ”Allt som en gång var” (LB Förlag, som har tagit över MiMas utgivning) samt även romanen ”Ospårat” (Tallbergs förlag). Den senare riktar sig mot läsare från 15 år och uppåt, medan de två första har vuxna läsare som målgrupp men även kan passa för gymnasieelever.

Utöver romanförfattandet har jag i tio år arbetat som som högstadielärare i svenska och tyska, och sedan 2005 år föreläser jag i olika sammanhang om hbtq-frågor och normkritisk pedagogik. Som ett led i detta har jag även bidragit med ett kapitel i antologin ”Normkritisk pedagogik – perspektiv, utmaningar och möjligheter” (Studentlitteratur), där jag skriver om främjande likabehandlingsarbete i undervisningen. 

Jag har länge varit engagerad i likabehandlingsfrågor och är i största allmänhet intresserad av hur vi människor påverkas av normer, och jag ser mitt författarskap som (ännu) en möjlighet att synliggöra, ifrågasätta och framför allt vidga snäva normer. Därmed erbjuder jag såväl skol- och biblioteksbesök som föreläsningar om likabehandling och normkritik.

Läs mer i undermenyerna, alternativt klicka här för information om mina författarbesök och här för att få veta mer om mina föreläsningar i normkritik och likabehandlingsarbete.