Böcker och skrivande

”Om allt vore annorlunda” (MiMa förlag 2018)
Finns som inbunden, e-bok, pocket samt ljudbok (LB Förlag).

Tre generationer, två förbjudna kärlekshistorier, tusen normer att bryta.

När Evert dyker upp på barnhemmet väcks känslor i Rune som han inte alls känner igen. Evert får honom att le och plötsligt bryter Rune mot regler han tidigare alltid följt, han som varit skötsam och en av biträdenas favoriter ända sedan han lämnades på barnhemmet i sexårsåldern.

Anna älskar Tove, för med Tove känner hon sig levande på ett sätt som hon aldrig upplevt med Mattias. Ändå är det Mattias hon är gift med, och att utsätta honom och deras två barn för en skilsmässa känns otänkbart. På samma gång kan hon inte släppa Tove, den människa som äntligen har fått henne att känna.

Och på ålderdomshemmet på Öland sitter Douglas och längtar efter att komma hem till sin blå villa vid havet. Han är glad för livet han fick och sörjer samtidigt det han förlorade.

Rune, Anna och Douglas lever i olika tider och på olika platser men deras historier förenar dem på fler än ett sätt.

”Allt som en gång var” (LB Förlag, släpps 16 september 2020)
Inbunden

En stark roman om att börja om på nytt, och att våga vara den man egentligen är.

Den efterlängtade uppföljaren till Om allt vore annorlunda.

Anna har skilt sig från Mattias och kan äntligen satsa på relationen med Tove, kvinnan hon älskar. Hon borde vara lyckligare än någonsin, men ändå är det något som skaver. Hon sörjer Douglas, sin gammelfarbror. Brevet han lämnade efter sig när han dog, innehåller ledtrådar om vad som hände med hans stora kärlek. Kan sanningen om Douglas ge Anna styrkan att gå vidare med sitt nya liv?

Ingrid har i tjugo års tid drömt om att få vara med Märta, men hon känner skuld över att det är Everts död som gjort deras relation möjlig. Hon kommer ibland på sig själv med att sakna maken. Utan deras äktenskap att gömma sig bakom måste hon finna modet att våga möta omvärlden på ett helt nytt sätt.

Årtionden skiljer Anna och Ingrid åt, men deras liv flätas på ett oväntat sätt samman. De påbörjar på varsitt håll en resa mot att våga stå upp för sig själva, och kommer nära sanningar som både smärtar och stärker.

”Ospårat” (Tallbergs Förlag, släpps 29 september 2020)
Storpocket

Roman riktad till unga vuxna och till alla som en gång varit unga vuxna.

Ospårat, Sanna Mac Donalds tredje roman, är en vardaglig berättelse som ur tre perspektiv utforskar normer kring kön, sexualitet och relationer. Den är allvarlig och lågmäld, men också varm och humoristisk.

Palle slutar snart nian. Sakta men säkert tar hon avstånd från barndomsvännerna, för hon är inte längre som de. Hon delar inte deras intressen och dessutom bryr hon sig inte om killar. Däremot är hon nyfiken på Hanna, den enda lärare som går att prata med. Hanna försöker få vardagen som halvtidsförälder att fungera och så är det relationen med Eva. Hon vill slita sig loss från destruktiviteten men vågar inte, för utan Eva – vem är hon då? Mitt emellan står Lova, en ung transtjej som drar sig undan hela världen. Kanske är hon den med störst inre styrka av alla.

Såväl unga som vuxna kan identifiera sig med karaktärernas ömsom målmedvetna, ömsom förvirrade strävan efter att hitta sitt eget mod och sin egen plats i tillvaron.

”Normkritisk pedagogik – perspektiv, utmaningar och möjligheter”
(Studentlitteratur 2019)

Medförfattare. Antologi om normkritisk pedagogik, riktad till blivande och yrkesverksamma lärare och pedagoger. Läs mer hos Studentlitteratur.